Toen de kruidnootjes de schappen van de supermarkt haalden was dat een niet zo subtiele hint naar de feestelijke decembermaand. Ik was alleen te druk met nazomerdingen om de hint op te pikken. Maar nu het herfst is en alweer nog donker als ik ’s morgens de deur uit stap, kan ik er niet meer omheen: Winter is coming! En met de winter ook de heerlijke feestdagen. En met deze feestdagen ook de stress. Kerststress!

Het kerstgevoel

Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan kerst? Is dat de warmte, gezelligheid en lekker eten? En als je er nog wat langer over nadenkt? Ploppen dan de verplichtingen, hoge verwachtingen en drukte ook naar boven? Nee? Dan ben je een gezegend mens. Ja? Dan ook! Maar gun ik je wel beter. Een kerst zonder stress.

Stress tijdens de kerst

Zeven jaar geleden maakte ik niet alleen kennis met een lief klein mensje dat mij mama maakte, maar ook met het fenomeen stress tijdens de kerst. Zelfopgelegde druk en moetjes maakte dat ik soms van tevoren opzag tegen het logistiek van alles in goede banen leiden. Dat beide kanten van ons gezin elk aan een ander uiteinde van Nederland wonen, maakte het er niet makkelijker op.

Een rondvraag op social media en bij vriendinnen stemt gerust: heel veel moeders ervaren stress tijdens december. Als ik één ding over het moederschap heb geleerd is dat je nooit de enige bent.

Je bent niet de enige! Nooit

Selfcare adventskalender voor moeders

Al heel snel heb ik mijn draai gevonden en stijgt de drukte mij niet meer naar het hoofd. Het is nog steeds druk, maar ik neem onder andere genoeg tijd om te ontladen en op te laden. Speciaal voor die drukke decembermaand heb ik daarom een zelfzorg adventskalender bedacht. Vanaf 1 december tot en met 24 december ontvang je dagelijks een liefdevolle reminder over intenties, maar ook fijne affirmaties, toffe quotes en kleine opdrachten om zonder stress naar kerst toe te leven. Mijn ervaringen zijn waardevol, maar gebundeld met de kennis van coaches, opvoeddeskundigen en andere professionals maken we er een december to remember van. Een december to remember about you!

Goed voorbereiden

Hoewel de kalender op 1 december start, gaan we feitelijk begin november al mini stapjes zetten. Stappen waarin je verwachtingen, wensen en een planning centraal zullen staan. Nu je nog een beetje rust in je kont hebt en de ergste drukte nog niet is losgebarsten gaan we intenties zetten. Intenties voor fijne kerstdagen met degenen met wie je het wilt doorbrengen, maar zonder dat wat JIJ wilt én nodig hebt uit het oog te verliezen. Is dat geen fijne gedachte in aanloop naar december toe?

Tijd voor mama limited edition

Aan het eind van deze eerste week lanceer ik een limited edition product. Ik ben nu al enorm benieuwd naar de reacties. Ik kan alvast verklappen dat het perfect aansluit bij het goed voor jezelf zorgen tijdens drukte. Niet alleen tijdens kerst, maar altijd. Hou je een plekje over op je verlanglijst? Onder iedereen die zich inschrijft voor de adventskalender zal ik trouwens een exemplaar verloten. Door mee te doen, maak je dus automatisch kans.

December drukte

En dan, dan is het zomaar december en zijn je intenties met het klikken van winkelmandjes vol cadeautjes en het samenstellen van kerstmenu’s misschien het raam uit gevlogen. Dan ben ik er! Met de Selfcare Adventskalender. Schrijf je nu in!


PS: De Selfcare Adventskalender houdt er rekening mee dat je als drukke moeder echt geen tijd hebt om elke dag een opdracht uit te voeren.

Gebruik je Pinterest om ideeën op t doen? Bewaar dan dit artikel op een bord met deze afbeelding.

Laat een reactie achter

Pin dit