In het weekend ben ik vaak in tweestrijd: Enerzijds kan ik niet wachten om meer tijd met het gezin te kunnen doorbrengen, anderzijds ben ik zelf eigenlijk ook wel enorm toe aan rust. Dilemma’s dilemma’s. Gelukkig sluit het ´één het ander niet per se uit. Er zijn namelijk activiteiten om samen met je kind te doen, maar waar je zelf ook van opknapt. Heus!

Meidenclub

Favoriet van mijn dochter is een echt meidenclubje. Maskertje, nagels lakken, haren doen en elkaar masseren. Op dat laatste moet ze nog een beetje oefenen, maar jong geleerd… Zelfs De Man laat zich die verwennerij graag aanleunen. Met haarclipjes en al.

Filmmiddag

Mijn favoriet daarentegen zijn onze zondagse middagen. Wie kan nee zeggen tegen de combinatie bank + popcorn + Disney film? Zelfs de jongste kent inmiddels ons begrip ‘familiefilm kijken’.

Visionboard

Ik hou van lijstjes maken en doelen stellen. Zeker aan het eind van het jaar denk ik graag na over het nieuwe jaar. Om mijn doelen tastbaar te maken, ga ik graag aan de slag met een visionboard. Dit kun je prima samen met je kind(eren) doen. Het enige dat jullie nodig hebben zijn canvassen (bijv Action, Xenos of Wibra), een stapel tijdschriften, lijm en schaar. Waar jij aan de slag gaat met alles waar je meer of minder van wilt, kunnen zij gewoon collages maken. Collages van dieren, bloemen of juist alles van alleen 1 kleur. Stem dit af op de leeftijd(en).

Slijm van maizena

Slijm heeft een gigantische aantrekkingskracht op de meeste kinderen. Ik heb er niet zoveel mee tenzij het slijm is dat gemaakt is van Maizena. Alles wat je nodig hebt is een kopje warm water en twee kopjes Maizena. Je kunt hier eventueel wat voedingskleurstof aan toevoegen. Hier vind je een stappenplan om van Maizena slijm te maken.

Wat ik zo fascinerend vind hieraan is dat afhankelijk van de snelheid waarmee je iets in het slijm stopt deze anders reageert. Fascinerend én ontspannend tegelijk. Probeer het eens!

Op vakantie

Wat ook zo fijn is, is op vakantie gaan. Iets waar mijn kinderen het unaniem over eens zijn. Dus ik betrap ze er geregeld op dat ze “op vakantie gaan” spelen. Er worden denkbeeldige tassen gepakt en echte tenten gebouwd. Heerlijk om ze zo te zien opgaan in hun fantasie.

Stel nou eens dat jij voor die tent gaat liggen op je net echte strandstoel? Nu ze nergens heen kunnen rennen, kun je ook eens een ontspannen vakantie ervaren.

Yoga

Over ontspanning gesproken… Liefde voor yoga? Deze kun je gewoon delen met je kind. Zoek een geschikt filmpje op op Youtube en ga samen aan de slag.

High tea

Al dan niet in combinatie met de filmmiddag is een high tea ook een goed idee. Met wat sandwiches, fruitspiesjes en (gekochte) muffins komen jullie een heel eind.

Ontspannen activiteiten voor kinderen en mama

Als moeder schiet ik regelmatig in een spagaat. Tijd met mijn gezin doorbrengen vind ik enorm belangrijk, maar soms moet mijn batterij even broodnodig opgeladen worden. Gezien mijn gebrek aan lenigheid moest ik wel op zoek naar een oplossing. Die heb ik in de vorm van deze zeven ontspannende mama en ik activiteiten gevonden.••In dit artikel maak ik gebruik van affilliatelinks. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••Laat een reactie achter

Pin dit